• Startplaatswijziging

  Startplaatswijziging "9° Curieuze wandeling"

  Geschreven door Beheerder op 19-09-2016

  De Curieusstappers Westhoek laten weten dat de organisatie van haar 9de Curieuze wandeling op dinsdag 1 november as. NIET DOORGAAT vanuit zaal Ridder De Stuers MAAR vanuit OC 't Riet, Seelbachdreef 4 te 8902 Zillebeke.

  De wandelaars mogen zich verwachten aan een bosrijke wandeling in de groene rand rond Ieper, waarbij de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog nooit veraf is.

  Meer inlichtingen omtrent de wandeling kunnen bekomen worden nabij Dhr. Gunter Pertry via gsm 0495/54.50.03 of e-mail gunter.pertry@west-vlaanderen.be 

   

 • Rustige wandeling doorheen de Roeselaarse deelgemeente Oekene

  Rustige wandeling doorheen de Roeselaarse deelgemeente Oekene

  Geschreven door Beheerder op 18-09-2016

  De drukkende warmte heeft plaats gemaakt voor normale temperaturen, dat betekent ideale wandelomstandigheden. Voor de eerste keer ging ik wandelen op de Gardeboetocht te Oekene, deelgemeente van Roeselare. Elk derde weekend van september zijn er Gardeboefeesten te Oekene, ook een wandeltocht maakt er deel van uit. De organisatie is thans in handen van de Winkelse Stappers. Er wordt gestart in café ‘De platte tube’ in het centrum van Oekene. Om 8u al heerst er een drukte met oldtimers die zich verzameld hebben. Veel plaats aan de inschrijvingstafel is er niet, maar een goede foto van de medewerkers lukt niet. Ik opteer voor de 15 km (werkelijke afstand 16,2 km).

 • Speculoos en Lembeekse bossen

  Speculoos en Lembeekse bossen

  Geschreven door Beheerder op 18-09-2016

  Een week lang staat het rustige Meetjeslandse dorp Lembeke ieder jaar in roep en roer.  Het derde weekend van september en de daaropvolgende dagen staat alles er in het teken van speculoos. Geen wereldnieuws weliswaar , want de bakermat van de allerlekkerste speculooskoekjes treffen we alhier.  Bij het feesten hoort eveneens een heuse speculoostocht langs de mooiste plekjes van het speculoosdorp en de Lembeekse bossen.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

 • 35ste Canteclaermarsen Deinze

  35ste Canteclaermarsen Deinze

  Geschreven door Beheerder op 18-09-2016

  Het weer valt best mee vandaag. Het belooft druk te worden, nog geen 11 uur en al meer dan 1000 wandelaars.
  Vanuit de ruime startzaal van het VTI wandelen we richting Leie. Via de O.L.Vrouwkerk van Deinze (een merkwaardig monument opgetrokken in Scheldevroeggotiek met tal van kunstschatten) komen we aan het Poppoplein met zijn wandelpromenade.

 • Rustige brandweertocht doorheen landelijke omgeving van Hooglede

  Rustige brandweertocht doorheen landelijke omgeving van Hooglede

  Geschreven door Beheerder op 17-09-2016

  De weersvoorspelling was niet zo gunstig en inderdaad bij het opstaan was het licht aan het regenen. Dit kon er mij niet van weerhouden richting Hooglede te rijden voor de jaarlijkse brandweertocht. Het was al in de late voormiddag maar op een 300 meter van de brandweerkazerne vond ik toch nog een parkeerplaatsje. Na de traditionele kop koffie maakte ik mij op voor de tocht van 12 km.

 • Marche de La Houppe vanuit Flobecq

  Marche de La Houppe vanuit Flobecq

  Geschreven door Beheerder op 17-09-2016

  Op zaterdag 17 september waren wij te gast bij onze Henegouwse buren van Flobecq (Vloesberg). Vanuit het toeristisch centrum D'Hoppe, beloofde wandelclub Verdigym Collines Flobecq de wandelaars een heuvelachtig en landelijk parcours in de groene Vlaamse Ardennen.

 • In de voetsporen van Napoleon

  In de voetsporen van Napoleon

  Geschreven door Beheerder op 17-09-2016

  La Marche de l'Empereur, een organisatie van les Marcheurs du Hain Braine-l'alleud is al decennia lang een wandelklassieker voor lange afstandswandelaars.  De wandelaars stappen er in de voetsporen van Napoleon Bonaparte in het golvend landschap van een bekoorlijk stukje Waals-Brabant.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

 • Heerlijke herfst- en natuurwandeling

  Heerlijke herfst- en natuurwandeling

  Geschreven door Beheerder op 17-09-2016

  Midden september , dan is de herfst niet meer veraf.  Het landschap tekent reeds haar eerste kleurschakering af.  Zo moet ook wandelclub WAK Sleidinge gedacht hebben, met de organisatie van een vroege herfstwandeling.  Er stond een heerlijke natuurwandeling in het Meetjesland gespekt met veldwegels en een doorsteek van de Lembeekse bossen op het programma.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

  • fotoreportage ( Thierry Goethals )
 • Tussen zomer en herfst bij de Globetrotters Hageland

  Tussen zomer en herfst bij de Globetrotters Hageland

  Geschreven door Beheerder op 17-09-2016

  Tussen zomer en herfst wandelen in het typische Hagelands landschap met prachtige vergezichten, holle wegen en mooie veldwegen. Altijd plezant bij de Globetrotters Hageland vzw.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

 • Bij de trekvogels op Geirnaertwandeling

  Bij de trekvogels op Geirnaertwandeling

  Geschreven door Beheerder op 16-09-2016

  Het was al een tijdje geleden dat we nog eens gingen wandelen bij de Trekvogels uit Boekhoute. Dus trokken we vrijdag de 16de naar Boekhoute. Naar het oude vissersdorpje zonder haven voor deelname aan de 14de Geirnaertwandeling. Boekhoute is een deelgemeente van Assenede met een goeie 2000 inwoners en heeft een heus vissersverleden.

 • 44ste Internationale Tocht te Paal (16/10)

  44ste Internationale Tocht te Paal (16/10)

  Geschreven door Beheerder op 16-09-2016

  De start van deze tocht is in de parochiezaal Sint Paulus aan de Diestersesteenweg te Paal. Half oktober wordt sinds enkele jaren in heel Vlaanderen de Dag van de Trage Wegen georganiseerd.
 • Herfstwandeling te Gellik (16/10)

  Herfstwandeling te Gellik (16/10)

  Geschreven door Beheerder op 15-09-2016

  Wij bieden u op de laatste dag van de week van het Bos een speciale gelegenheid aan om eens op een gezellige manier te genieten van een gezonde wandeling door de gelliker en zutendaalse bossen. De plaatselijke wandelvereniging “De Gelliker Galliaren” biedt u een mooi bosrijk parcours aan.
 • Met Sint-Jansstappers op wandel 4-daagse

  Met Sint-Jansstappers op wandel 4-daagse

  Geschreven door Beheerder op 15-09-2016

  In  navolging van de succesrijke Vierdaagse tochten bij onze Nederlandse confraters organiseert wandelclub De Sint-Jansstappers uit Essen reeds 23 jaar lang een Wandel 4-daagse. Essen is een waar wandelparadijs waar de kleur groen in al zijn schakeringen domineert: frisse grasweiden, uitgestrekte akkers en diepgroene naald- en loofbossen.  Donderdag trok de wandeling door de Wildertse Duintjes en het bosgebied.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

  fotoreportage (Willy Palmkoeck) 

 • Zonovergoten nazomerse tocht in Ingelmunster

  Zonovergoten nazomerse tocht in Ingelmunster

  Geschreven door Beheerder op 14-09-2016

  De Brigandtrotters organiseerden vandaag reeds voor de 14e maal hun Nazomertocht vanuit de thuisbasis Ingelmunster. Een wandeltocht die zijn naam alle eer aan deed, want de temperatuur liep opnieuw vlotjes op tot 30 °C.

   

 • Startplaatswijziging Natuurtocht te Opbrakel (8/10/2016)

  Startplaatswijziging Natuurtocht te Opbrakel (8/10/2016)

  Geschreven door Beheerder op 14-09-2016

  OPGELET! De Natuurtocht van Everbeekse wandeltochten vzw op 08/10/2016 gaat niet langer door in Opbrakel MAAR wel in de nieuwe startplaats GO Atheneum Brakel de Feniks, Kasteelstraat 32, 9660 Brakel. Gelieve deze wijziging onder de wandelaars te verspreiden.

 • Midweek langs het Kartuizerpad

  Midweek langs het Kartuizerpad

  Geschreven door Beheerder op 14-09-2016

  De regio rond Sint-Maria-Lierde nodigt steevast uit voor het maken van mooie avontuurlijke wandelingen. Geef toe de uitlopers van de Vlaamse Ardennen zijn altijd leuk om te wandelen. Zo ook woensdag ll. ter gelegenheid van de Midweekwandeling, een organisatie van C.S.C Lierde. Uitvalsbasis vormde ditmaal het pittoreske dorpje Deftinge, waarbij de mooiste plekjes langs het Kartuizerpad centraal stonden.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

 • Met KKRO op stap voor het goede doel

  Met KKRO op stap voor het goede doel

  Geschreven door Beheerder op 13-09-2016

  Vanop het militair vliegveld te Ursel organiseerde de Militaire Provinciecommando Oost-Vlaanderen in samenwerking met KKRO Gent vzw Mars Leger-Natie dinsdag ll. een wandeltocht voor het goede doel.  Het werd alvast een zonovergoten wandeling dwars door , op en rond het militair domein en het natuurgebied van het Drongengoedbos.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

 • Mooie natuurwandeling vol afwisseling in Drongen

  Mooie natuurwandeling vol afwisseling in Drongen

  Geschreven door Beheerder op 11-09-2016

  We waren er ’s morgens al vroeg bij enerzijds om de warmte te trotseren, anderzijds om eventuele regen voor te zijn maar het zou achteraf gezien allemaal best meevallen. Het ritje naar Drongen verliep vlot zij dat de ruitenwissers sporadisch in dienst moesten gesteld worden wegens de miezelregen. In basisschool Klaverdries stonden de medewerkers van wandelclub I.P.A. België klaar om de wandelaars te ontvangen. Ik zag veel groen op de parcourskaarten, ik opteerde voor de 20 km.

 • Schitterende omloop van Brabant

  Schitterende omloop van Brabant

  Geschreven door Beheerder op 11-09-2016

  Zondag ll begeven we ons naar Humbeek om deel te nemen aan de omloop van Brabant. Humbeek is een deelgemeente van Grimbergen en de thuishaven van de wandelclub De Morgenstond. Er is een volledig nieuw parcours uitgetekend die de stappers zal leiden langs de mooiste plekjes van groot Grimbergen. Het dorpje Humbeek ligt in de provincie Vlaams-Brabant en heeft een uitgesproken landelijk karakter. De oudste vermelding van Humbeek gaat terug tot 980.

 • 22° Prutsketochten zonder Prutske

  22° Prutsketochten zonder Prutske

  Geschreven door Beheerder op 11-09-2016

  Ik ben naar Vichte getrokken op deze ietwat méér bewolkte zondagmorgen uiteraard om een kleine wandeling te maken maar ook om nog een keer Prutske te zien. Je weet wel het beeldje van het meisje met het blonde haar, het lichtblauwe marcelleke en het springtouw.

Toon   
Pagina 1 van 150

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate