• Startplaatswijziging

  Startplaatswijziging " Lippensgoedtocht"

  Geschreven door Beheerder op 27-09-2016

  Wandelclub Beernem laat weten dat de organisatie van haar Lippensgoedtocht op zondag 20 november as. NIET DOORGAAT vanuit PC St-Amandus te Beernem MAAR vanuit CC 't Bulscampvelt , Wingensestraat 2 te 8020 Hertsberge

  De deelnemers mogen zich verwachten aan een wandeling door bossen en dreven in volle herfsttooi. Het provinciaal domein Bulskampveld staat er centraal.

  Meer info te bekomen nabij Mevr. Ingrid Careme via tel. 0473/60.11.49 of via email ingrid.careme@gmail.com

   

   

 • Startplaatswijziging

  Startplaatswijziging " Herfstwandeling Buencamino "

  Geschreven door Beheerder op 26-09-2016

  Wandelclub Buencamino Step Forward laat weten dat de organisatie van haar herfstwandeling op 10 oktober as. NIET DOORGAAT vanuit Vakantiecentrum La Sable des Roses MAAR in de Tennisclub Koksijde, Zeelaan 72, 8670 Koksijde.

  Er wacht een bijzondere wandeling langs de ongerepte stranden en schilderachtige duinen die de Kust rijk is.

  Meer inlichtingen zijn te bekomen nabij Dhr. Bart  Baert via tel. 058/51.21.49 of via mail info@buencamino.be 

 • Vanuit de Tassche naar het Rhodesgoed

  Vanuit de Tassche naar het Rhodesgoed

  Geschreven door Beheerder op 24-09-2016

  De Indian Summer blijft maar duren. Ideaal weer om nog eens de wandelschoenen boven te halen. De Gitse wandelclub Voetje voor Voetje organiseert immers vanuit Ardooie haar Rhodesgoedtocht.  Voor de gelegenheid worden ook de lange afstandwandelaar met een 40 en 50km verwend.

 • Delirium bij het Land van Rhode

  Delirium bij het Land van Rhode

  Geschreven door Beheerder op 24-09-2016

  Een strakblauwe hemel en een uitbundige zon, twee prachtige ingrediënten voor een wandeling iets verder van huis. Op weg dus naar Melle voor de 17de Deliriumtocht van Wandelclub Land van Rhode. We betreden het collegedomein door een smeedijzeren poort en hebben onmiddellijk zicht op het prachtige gebouw. Het is behoorlijk druk in de prachtige grote zaal van het college. Voor deze wandeltocht heeft men de keuze uit afstanden tussen 7 en 27 km. Voor de diehards is er ook nog een parcours van 50 km door het land van Rode, waarvoor 318 wandelaars ingeschreven zijn.

 • Afwisselend parcours op kermistocht in Sijsele

  Afwisselend parcours op kermistocht in Sijsele

  Geschreven door Beheerder op 24-09-2016

  Voor de tweede keer werd deze tocht ingericht door Levenslijn Damme in samenwerking met plaatselijk comité in een door deze gehuurde tent vlakbij het centrum. Verleden jaar stond de tocht niet in de toenmalige Marching, het was voor mij een eerste kennismaking. De tent was niet zo groot, gelukkig was het ideaal weer en konden buiten heel wat zitplaatsen gevuld worden. Op het infobord stond keurig vermeld hoeveel natuur je te zien kreeg op de vier lussen, tussentijdse controleposten waren er niet. Rekening houdend met het aspect natuur, was het logisch dat ik koos voor de lussen 2 en 4. Ik begon aan mijn eerste lus van 6 km doorheen zuidelijk Sijsele waarvan mij 70% natuur te wachten stond.

 • Wuitensmarsen langsheen het Hamse natuurschoon

  Wuitensmarsen langsheen het Hamse natuurschoon

  Geschreven door Beheerder op 23-09-2016

  Tussen 22 tem 24 september vonden de Wuitensmarsen reeds voor de 45ste maal plaats te Hamme. Deelnemers konden elke dag een ander stukje van de gemeente verkennen aan de hand van keurig uitgestippelde wandelroutes. Hamme staat dan ook al jaren bekend als een 'Oase van groen en water'. De streek kan pronken met zijn natuurschoon langsheen Durme en Schelde. Duidelijk een paradijs voor wandelaars. Op vrijdag neemt daarenboven de schoolgaande jeugd massaal deel. 

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

   

 • Met boer Bavo op stap in en rond groen Bavikhove

  Met boer Bavo op stap in en rond groen Bavikhove

  Geschreven door Beheerder op 20-09-2016

  Op dinsdag 20 september had ik een dag vrij en trok ik richting de Harelbeekse deelgemeente Bavikhove om er deel te nemen aan de wandeltocht “Met Boer Bavo op stap in en rond groen Bavikhove” een puike organisatie van wandelclub de “Bavostappers”. Bavo is de stichter van de gemeente Bavikhove en was een vlasboer, refererend naar de bloei van de vlasindustrie tussen 1800 en 1970. Daarom is Bavo gezeten op een anthieke "bizonkar" een smalle kar die diende om tussen de vlaskapelletjes te kunnen rijden, d.w.z. vlasbundels die na het roten (verrotting in de Leie) rechtop in grote meersen (weiden) te drogen werden gezet.

 • Startplaatswijziging

  Startplaatswijziging "9° Curieuze wandeling"

  Geschreven door Beheerder op 19-09-2016

  De Curieusstappers Westhoek laten weten dat de organisatie van haar 9de Curieuze wandeling op dinsdag 1 november as. NIET DOORGAAT vanuit zaal Ridder De Stuers MAAR vanuit OC 't Riet, Seelbachdreef 4 te 8902 Zillebeke.

  De wandelaars mogen zich verwachten aan een bosrijke wandeling in de groene rand rond Ieper, waarbij de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog nooit veraf is.

  Meer inlichtingen omtrent de wandeling kunnen bekomen worden nabij Dhr. Gunter Pertry via gsm 0495/54.50.03 of e-mail gunter.pertry@west-vlaanderen.be 

   

 • Rustige wandeling doorheen de Roeselaarse deelgemeente Oekene

  Rustige wandeling doorheen de Roeselaarse deelgemeente Oekene

  Geschreven door Beheerder op 18-09-2016

  De drukkende warmte heeft plaats gemaakt voor normale temperaturen, dat betekent ideale wandelomstandigheden. Voor de eerste keer ging ik wandelen op de Gardeboetocht te Oekene, deelgemeente van Roeselare. Elk derde weekend van september zijn er Gardeboefeesten te Oekene, ook een wandeltocht maakt er deel van uit. De organisatie is thans in handen van de Winkelse Stappers. Er wordt gestart in café ‘De platte tube’ in het centrum van Oekene. Om 8u al heerst er een drukte met oldtimers die zich verzameld hebben. Veel plaats aan de inschrijvingstafel is er niet, maar een goede foto van de medewerkers lukt niet. Ik opteer voor de 15 km (werkelijke afstand 16,2 km).

 • Speculoos en Lembeekse bossen

  Speculoos en Lembeekse bossen

  Geschreven door Beheerder op 18-09-2016

  Een week lang staat het rustige Meetjeslandse dorp Lembeke ieder jaar in roep en roer.  Het derde weekend van september en de daaropvolgende dagen staat alles er in het teken van speculoos. Geen wereldnieuws weliswaar , want de bakermat van de allerlekkerste speculooskoekjes treffen we alhier.  Bij het feesten hoort eveneens een heuse speculoostocht langs de mooiste plekjes van het speculoosdorp en de Lembeekse bossen.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

 • 35ste Canteclaermarsen Deinze

  35ste Canteclaermarsen Deinze

  Geschreven door Beheerder op 18-09-2016

  Het weer valt best mee vandaag. Het belooft druk te worden, nog geen 11 uur en al meer dan 1000 wandelaars.
  Vanuit de ruime startzaal van het VTI wandelen we richting Leie. Via de O.L.Vrouwkerk van Deinze (een merkwaardig monument opgetrokken in Scheldevroeggotiek met tal van kunstschatten) komen we aan het Poppoplein met zijn wandelpromenade.

 • Rustige brandweertocht doorheen landelijke omgeving van Hooglede

  Rustige brandweertocht doorheen landelijke omgeving van Hooglede

  Geschreven door Beheerder op 17-09-2016

  De weersvoorspelling was niet zo gunstig en inderdaad bij het opstaan was het licht aan het regenen. Dit kon er mij niet van weerhouden richting Hooglede te rijden voor de jaarlijkse brandweertocht. Het was al in de late voormiddag maar op een 300 meter van de brandweerkazerne vond ik toch nog een parkeerplaatsje. Na de traditionele kop koffie maakte ik mij op voor de tocht van 12 km.

 • Marche de La Houppe vanuit Flobecq

  Marche de La Houppe vanuit Flobecq

  Geschreven door Beheerder op 17-09-2016

  Op zaterdag 17 september waren wij te gast bij onze Henegouwse buren van Flobecq (Vloesberg). Vanuit het toeristisch centrum D'Hoppe, beloofde wandelclub Verdigym Collines Flobecq de wandelaars een heuvelachtig en landelijk parcours in de groene Vlaamse Ardennen.

 • Kuieren door de Assebroekse meersen

  Kuieren door de Assebroekse meersen

  Geschreven door Beheerder op 17-09-2016

  Het gaat vandaag naar Assebroek, en om duidelijker te zijn naar de 34° Arsebrouc wandeltocht, georganiseerd door de Brugse Metten Wandelclub. Een club die ei zo na 40 jaar bestaat, maar pas is aangesloten bij de (toenmalige) Vlaamse Wandel en Jogging Liga sinds 2002.  Onze gastheer verwelkomt de deelnemers in het Atheneum Jan Fevijn in Assebroek. Jan Fevyn ofte Johannes Fevynus was een humanist in de 14 à 15°eeuw en een geboren West-Vlaming uit de streek van Veurne

 • In de voetsporen van Napoleon

  In de voetsporen van Napoleon

  Geschreven door Beheerder op 17-09-2016

  La Marche de l'Empereur, een organisatie van les Marcheurs du Hain Braine-l'alleud is al decennia lang een wandelklassieker voor lange afstandswandelaars.  De wandelaars stappen er in de voetsporen van Napoleon Bonaparte in het golvend landschap van een bekoorlijk stukje Waals-Brabant.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

 • Heerlijke herfst- en natuurwandeling

  Heerlijke herfst- en natuurwandeling

  Geschreven door Beheerder op 17-09-2016

  Midden september , dan is de herfst niet meer veraf.  Het landschap tekent reeds haar eerste kleurschakering af.  Zo moet ook wandelclub WAK Sleidinge gedacht hebben, met de organisatie van een vroege herfstwandeling.  Er stond een heerlijke natuurwandeling in het Meetjesland gespekt met veldwegels en een doorsteek van de Lembeekse bossen op het programma.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

  • fotoreportage ( Thierry Goethals )
 • Tussen zomer en herfst bij de Globetrotters Hageland

  Tussen zomer en herfst bij de Globetrotters Hageland

  Geschreven door Beheerder op 17-09-2016

  Tussen zomer en herfst wandelen in het typische Hagelands landschap met prachtige vergezichten, holle wegen en mooie veldwegen. Altijd plezant bij de Globetrotters Hageland vzw.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

 • Bij de trekvogels op Geirnaertwandeling

  Bij de trekvogels op Geirnaertwandeling

  Geschreven door Beheerder op 16-09-2016

  Het was al een tijdje geleden dat we nog eens gingen wandelen bij de Trekvogels uit Boekhoute. Dus trokken we vrijdag de 16de naar Boekhoute. Naar het oude vissersdorpje zonder haven voor deelname aan de 14de Geirnaertwandeling. Boekhoute is een deelgemeente van Assenede met een goeie 2000 inwoners en heeft een heus vissersverleden.

 • 44ste Internationale Tocht te Paal (16/10)

  44ste Internationale Tocht te Paal (16/10)

  Geschreven door Beheerder op 16-09-2016

  De start van deze tocht is in de parochiezaal Sint Paulus aan de Diestersesteenweg te Paal. Half oktober wordt sinds enkele jaren in heel Vlaanderen de Dag van de Trage Wegen georganiseerd.
 • Herfstwandeling te Gellik (16/10)

  Herfstwandeling te Gellik (16/10)

  Geschreven door Beheerder op 15-09-2016

  Wij bieden u op de laatste dag van de week van het Bos een speciale gelegenheid aan om eens op een gezellige manier te genieten van een gezonde wandeling door de gelliker en zutendaalse bossen. De plaatselijke wandelvereniging “De Gelliker Galliaren” biedt u een mooi bosrijk parcours aan.
Toon   
Pagina 1 van 150

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate