• Avifloratocht in Ingelmunster

  Avifloratocht in Ingelmunster

  Geschreven door Beheerder op 24-05-2016

  Alhoewel  niet gepland trek ik vandaag eventjes naar Ingelmunster. Bij de Aviflorastappers heeft de maandelijkse wandeling plaats, vandaag startend (zoals meestal trouwens) vanuit de kantine van de plaatselijke voetbalploeg Olympic Molen Sport Ingelmunster. Deze ploeg groeide uit de 2 ploegen die Ingelmunster toen rijk was namelijk KSV Olympic Ingelmunster  en Molen Sport Ingelmunster , respectievelijk opgericht in 1932 en 1934 en is samengesmolten ofte gefusioneerd in 1961. Sedert het seizoen 2013-2014 speelt het in 4)Nationale Afdeling. Zo, dat weet u ook dan weer.

   

 • Met de picon wandelen door De Panne

  Met de picon wandelen door De Panne

  Geschreven door Beheerder op 22-05-2016

  Wandelclub “De Duintrappers Westende”, hield vandaag  in West-Vlaanderen aan de kust, zijn jaarlijkse Picontocht. De 28ste Wandelsessie van de Westhoek. De weergoden hadden niet veel goeds voorspeld, maar hier aan de Noordzee viel dit reuze mee. Droog, bewolkt, lenteweer. In de startzaal “De Boare” heerste er een drukte van jewelste. Negen bussen waren naar “De Panne” afgezakt en in totaal 1958 wandelaars. Deze stonden klaar om de prachtige natuur te ontdekken.

 • Veel groen op rustige Augustijnentocht in Ertvelde

  Veel groen op rustige Augustijnentocht in Ertvelde

  Geschreven door Beheerder op 21-05-2016

  De Augustijnentocht legt onmiddellijk het verband met een lekker streekbiertje en dat is het ook. De tocht vertrok in de gelijknamige brouwerij te Ertvelde. Wegomleidingen had ik al gehad, nu nog een parkeerplaatsje vinden, dat viel nog redelijk mee. Wandelclub Al Kontent Groot-Evergem had zijn tenten opgeslagen in een loods van de brouwerij. Ik kwam algauw te weten dat ik het best de 22 km zou volgen wou ik de twee controleposten voorbijkomen. Zo gezegd, zo gedaan, ik maakte mij op voor de grote lus van 9,5 km. Lang dat wel maar liever eerst dan laatst.

 • Met Margrietestappers langs de Houtwal

  Met Margrietestappers langs de Houtwal

  Geschreven door Beheerder op 21-05-2016

  Het is al een tijdje geleden dat we er waren en dus rijden we vandaag naar Lichtervelde voor de Houtwaltocht van de Margriete Stappers. Er kan gekozen worden uit 8 afstanden tussen 5 en 30km. Omdat ik in de namiddag nog een vrijwilligerstaak heb in Huize Proventier in Poperinge, kies ik voor de 10km, Johan voor de 15 (hij wandelt ets vlugger dan ik). Het is een ogenblik redelijk kalm en ik maak gebruik van de gelegenheid om de medewerkers te fotograferen. Nog enkele foto’s in de zaal en we kunnen vertrekken.

 • Heerlijke wandeling in de driehoek Dijle - Demer & Winge

  Heerlijke wandeling in de driehoek Dijle - Demer & Winge

  Geschreven door Beheerder op 21-05-2016

  Niet veel keus in wandelland vandaag dus is de Dijletocht van wandelclub De Zombies in Wijgmaal meer dan welgekomen. Gestart wordt vanuit de ruime kantine van het Ymeria voetbalstadion en afstanden gaan van 6 tot 25,6 km. Deze laatste gaan wij  vandaag afhaspelen onder een blakende zomerzon.

 • Van witte krotte en de koolzak

  Van witte krotte en de koolzak

  Geschreven door Beheerder op 20-05-2016

  Op deze vrijdag trek ik naar Ter Hand. U kent dit niet ? Dan zegt Geluwe u al iets meer misschien. In alle geval ik rijd naar een gehucht ergens tussen Dadizele en Beselare. De Wervikse Wandelsportvereniging organiseert hier in samenwerking met het Feestcomité van de Koolzak de 25° uitgave van de Koolzakroute, een jubileumuitgave dus. Een traditie die gegroeid naar aanleiding van Ter Hand ommegang, die zelf al 130 jaar wordt gevierd op deze wijk. En iedere traditie heeft ergens een verhaal.  

   

 • Rond Kanegem, het bloemendorp!

  Rond Kanegem, het bloemendorp!

  Geschreven door Beheerder op 16-05-2016

  Het beloofde een heerlijke zonnige Pinkstermaandag te worden wanneer we ons richting Kanegem, gelegen op de grens van West-& Oost-Vlaanderen begeven. Vanuit de vrije basisschool organiseren de Lachende Wandelaars uit Aalter er immers Rondom Kanegem. Het agrarische dorp, Kanegem staat vooral bekend om de faam die het dorp geniet omwille van zijn bloemenpracht. Jaarlijks bloeien er duizenden rozenstruiken in 75 variëteiten en evenveel geraniums sieren de huisgevels. Tal van nationale en internationale prijzen heeft deze gemeente reeds behaald op diverse bebloemingswedstrijden.

 • Kanjer van een natuurwandeling in Schendelbeke (Geraadsbergen)

  Kanjer van een natuurwandeling in Schendelbeke (Geraadsbergen)

  Geschreven door Beheerder op 16-05-2016

  Schendelbeke, waar ligt dat vroeg ik mij af. Ik liet het over aan mijn GPS om mij daar te brengen, toch een 80 km ver. Alles ging goed tot ik de Geraardsbergse deelgemeente naderde, omleiding wat dacht je? In Tielt en Aalter was het ook al van dat, maar dat ken ik ondertussen. De GPS even laten voor wat het was en de officiële oranje borden volgen en zo lukte het mij uiteindelijk. Vroeg was ik maar toch stonden al de straten rondom de startplaats vol. Een km wandelen buiten het parcours, daar mag een wandelaar toch niet om malen hé? Eind goed, al goed, ik was in het buurthuis waar de medewerkers van wandelclub Padstappers Geraardsbergen paraat waren om de vele wandelaars te ontvangen. Ik had goesting om een grote afstand te doen, maar problemen met de voet noopten mij ertoe om het bij 16 km te houden. Maar zo te zien op de kaart, zou ik niets te kort komen, het was al groen wat de klok sloeg.

 • Op verkenning rond Diest

  Op verkenning rond Diest

  Geschreven door Beheerder op 16-05-2016

  Op zaterdag ll hadden we Diest op onze planning geplaatst. Aangezien we dit prachtige stadje reeds meermaals hadden bezocht opteerden we om de omloop van 30km te bewandelen. Immers, die trok dadelijk de natuur rondom Diest in. Enkele plaatjes schieten, ons inschrijven en we konden op weg.

 • Heerlijk genieten tussen de Heuvellandse wijngaarden

  Heerlijk genieten tussen de Heuvellandse wijngaarden

  Geschreven door Beheerder op 16-05-2016

  Het West-Vlaamse Heuvelland is vooral bekend om zijn idyllische, vaak nog ongerepte landschappen, het oorlogstoerisme en de lekkere restaurants.
  Maar sinds enkele jaren ook om zijn overheerlijke wijnen.
  Het Heuvellandse wijnbouwgebied, goed voor meer dan 100 000 flessen per jaar, is immers gelegen in één van de mooiste streken van ons land.
  Ieder jaar richt wandelclub “De Heuvellandstappers” op Pinkstermaandag vanuit de folkfestivalgemeente Dranouter een heuse “Wijngaardtocht” in.

 • Volop natuur tijdens Hekelgemse Sinksentocht

  Volop natuur tijdens Hekelgemse Sinksentocht

  Geschreven door Beheerder op 15-05-2016

  Het was al een tijdje geleden dat ik bij de Pajotten ging wandelen en dat ga ik vandaag goedmaken in Hekelgem. Vanuit de cultuurzaal Sanderus richten ze hun jaarlijkse sinksentocht in. Na het bekijken van de parkoers en de nodige inschrijvingsformaliteiten ga ik van start.

 • Landelijke tocht doorheen Langemark-Poelkapelle

  Landelijke tocht doorheen Langemark-Poelkapelle

  Geschreven door Beheerder op 15-05-2016

  Momenteel is het eerst puzzelen langs waar je precies gaat rijden want omleidingen zijn schering en inslag. Deze keer viel het nogal mee maar een parkeerplaats vinden was een ander paar mouwen op wijk de Madonna. De standhouders en bezoekers van de plaatselijke rommelmarkt zijn namelijk als kippen uit de veren. Van ’s morgens vroeg heerste er derhalve al een drukte van belang. Het weer zat mee, dus zou het voor WSV De Colliemolen Oostnieuwkerke-Staden een drukke dag worden. Ik was klaar voor de 15 km.

 • Op zoek naar de smokkelroutes in Stekene

  Op zoek naar de smokkelroutes in Stekene

  Geschreven door Beheerder op 15-05-2016

  Stekene is een gemeente met véél bosgebieden, het wordt de groene long van het Waasland genoemd en is voor ons al een tijdje geleden er geweest te zijn na jaren er vertoefd te hebben, het was dan ook een blij weerzijn met de organisatoren van de Smokkelaars! Mooie dag, mooie plaats om te starten en we twijfelen geenszins om een prachtig parkoers onder de voeten geschoven te worden! Dadelijk bekende mensen van de club en andere op foto gezet, de vroege vogels waren al lustig aan het nagenieten, waarom niet?

 • Wie Berlare zegt denkt automatisch Donkmeer, maar er is meer, veel meer

  Wie Berlare zegt denkt automatisch Donkmeer, maar er is meer, veel meer

  Geschreven door Beheerder op 14-05-2016

  Traditioneel op de derde zaterdag van mei geven wij rendez-vous aan het Donkmeer in Berlare. Vanuit de ruime Festivalhal aan de oevers van het meer start hier steeds de Donkmeertocht van wandelclub Boerenkrijgstappers Overmere. In tegenstelling tot vorige dagen is de temperatuur 10°C gekelderd en waait er een schrale noordenwind, maar een flets vroeg morgenzonnetje laat toch het beste verhopen. Afstanden van 4 tot 29,3 km. voor elk wat wils dus. Eerst even voorbij fruitboer Kitom voor een doosje aardbeien want straks is die sowieso uitverkocht en dan op weg voor de langste afstand.

 • Door de streek van kunstschilders en dichters

  Door de streek van kunstschilders en dichters

  Geschreven door Beheerder op 14-05-2016

  Wat moet een mens in België toch sterk zijn! Na de zomerse temperaturen tijdens de week moeten wij het plots met 10°C minder doen, of anders gezegd: een extra truitje is zeker aangewezen. Maar het is droog, er staat bij wijlen een fris windje, maar nu en dan komt de zon eens piepen. Kortom het is perfect wandelweer!

 • Ename, beleven, genieten, je laten verrassen.

  Ename, beleven, genieten, je laten verrassen.

  Geschreven door Beheerder op 11-05-2016

  Voor de midweekwandeling gaat het vandaag richting Schelde dorp Ename, deelgemeente van Oudenaarde. Vanuit het parochiecentrum in de schaduw van de Sint-Laurentiuskerk start de jaarlijkse Enametocht van wandelclub Hanske de Krijger. Afstanden gaan van 7 tot 20,3 km. De dag kondigt zich tropisch warm aan dus gaan wij al vroeg op stap.

 • Annulatie tocht De Gouden wandelaars!

  Annulatie tocht De Gouden wandelaars!

  Geschreven door Beheerder op 09-05-2016

  Door omstandigheden zal de weekendtocht 'De Gouden wandelaars' van de Roeselaarsestappers NIET doorgaan op 8/07/2016 en 9/07/2016. Deze tocht werd geannuleerd. Gelieve dit bericht te verspreiden onder de wandelaars.  

 • Als “vrijbuiter” wandelen door het “bronnendorp”.

  Als “vrijbuiter” wandelen door het “bronnendorp”.

  Geschreven door Beheerder op 08-05-2016

  Op deze “tropische” – zonnige “Moederdag”, hield wandelclub de “Florastappers” zijn jaarlijkse Vrijbuiterstocht doorheen Dikkelvenne. Dikkelvenne is een bronnendorp, gelegen in Oost-Vlaanderen. We bevonden ons tevens aan de poort van de  Vlaamse Ardennen, die zich situeert in de  Scheldevallei, ook de  Zwalmstreek genoemd.  “Zwalm” wordt wel eens het twaalfdorpenparadijs genoemd. En Dikkelvenne is het “bronnendorp“. Gulle wateraders zaten hier altijd al onder de grond, maar de overlevering wil dat die pas gingen opborrelen na de miraculeuze doortocht van de H. Christiana, een Schotse prinses. Christiana voer de Schelde af, om de oever bewoners te bekeren.

 • Door de Hoog Demervallei en het Haspengouws landschap

  Door de Hoog Demervallei en het Haspengouws landschap

  Geschreven door Beheerder op 08-05-2016

  Rijkhoven, alom gekend door zijn Landcommanderij Alden Biezen is vandaag “the place to be “ voor heel wat wandelaars. Vanuit het parochiaal centrum even buiten het dorp richt wandelclub WSV Eurek@ zijn jaarlijkse Eurek@tocht in. Afstanden gaan van 4 tot 29,5 km. Deze laatste afstand opgedeeld in een grotere lus van 18,1 verder 7,3 en  4,1 km. gaan wij vandaag afhaspelen onder een zomerse zon.

 • Op bezoek bij het Belgische leger in Elsenborn

  Op bezoek bij het Belgische leger in Elsenborn

  Geschreven door Beheerder op 08-05-2016

  Zondag 9 mei. Om ons verlengd weekend af te sluiten besloten we naar  Elsenborn te trekken, weeral een streek die we nauwelijks kenden. Elsenborn is een deelgemeente van Bütgenbach in de Oostkantons. Het is vooral bekend vanwege "Camp Elsenborn Lager", een uitgestrekte kazerne van het Belgisch leger op drie kilometer van het dorp. Dit is een van de hoogst gelegen dorpen in België, het hoogste punt van de gemeente bevindt zich op 635 m boven zeeniveau. Het dorp ligt in een bosrijke omgeving. Noordoostelijk van het dorp bevindt zich het natuurreservaat Schwalmbachtal.

Toon   
Pagina 1 van 141

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate