• Peizegem biedt boeiende landschappen en verrassende natuurplekjes

  Peizegem biedt boeiende landschappen en verrassende natuurplekjes

  Geschreven door Beheerder op 29-06-2016

  Als ik naar buiten kijk
  Zie ik ons koninkrijk
  In onze Groene Rand,
  het mooiste dorp van 't land.
  Met liefde opgebouwd
  we brouwen bier van goud
  dus sla het vat maar aan
  Laat ons op stelten staan.

  Steltenlopersdorp Peizegem , deelgemeente van Merchtem is vandaag de uitvalsbasis voor de Klaver3 tocht van wandelclub De Vossen Buggenhout .Gestart wordt in het gezellige Parochiehuis voor 3 lussen van 6,6 vervolgens 8 en tenslotte 7,5km , alles samen een dikke 22 km. Verleden nacht werden wij verrast door wat moessonregens maar vandaag kunnen wij op pad onder een stralend zonnetje. Scannen, inschrijven en op pad voor

 • Zaterdag 23 juli 2016 3e Beringen-Diest-Beringen – Hoogzomertocht WSV Wandelend Paal (2023)

  Geschreven door Beheerder op 28-06-2016

  Op 12 augustus is er opnieuw de 100 km Dodentocht in Bornem. Ben je van plan om hieraan deel te nemen, dan zal je tijdens de afgelopen weken en maanden al wel voldoende km gestapt hebben om een degelijke basisconditie te bekomen om deze ultraloop tot een goed einde te brengen. WSV Wandelend Paal biedt je op zaterdag 23 juli de kans om tijdens de 50 km semi-lijntocht van Beringen naar Diest en terug nog één keer te testen hoe het met die conditie gesteld is. Je krijgt er een erg gevarieerd parcours, over voornamelijk onverharde wegen en paden op de scheidslijn tussen Limburg en Vlaams-Brabant, tussen Kempen en Hageland.

 • Genieten van de Schelde, in “Schellebelle”.

  Genieten van de Schelde, in “Schellebelle”.

  Geschreven door Beheerder op 26-06-2016

  In Oost-Vlaanderen, te  Schellebelle, hield wandelclub “De Schooiers Wichelen”, zijn 10de Bergenmeersentocht. De startzaal was terug in de Sporthal van Schellebelle, gelegen vlakbij het vernieuwde station. De weergoden hadden niet veel goeds voorspeld. In de voormiddag was het nog drukkend warm, maar toen kregen de wandelaars een gratis douche, met donder en bliksem. Ondanks de hevige stortbuien waren er toch 1.942 wandelaars. Ze kregen dan ook een uitzonderlijke mooie natuurtocht, het weer… dat is altijd afwachten

 • Fikse regenbuien ontsieren pittige Louise-Marietocht

  Fikse regenbuien ontsieren pittige Louise-Marietocht

  Geschreven door Beheerder op 26-06-2016

  Het heuvelachtige Maarkedal, gelegen in de Vlaamse Ardennen, is een wandelgemeente bij uitstek. De vele landelijke wegen en de adembenemende vergezichten zorgen voor uren wandelplezier. Je kan blijven terugkomen, steeds ontdekken we stukjes die ons eerder onbekend bleven... Vandaag trekken we naar Louise-Marie, om er deel te nemen aan de gelijknamige wandeltocht, georganiseerd door wandelclub “Op stap door Nukerke”.

 • Voettocht der Vlasstreek vanuit Spiere

  Voettocht der Vlasstreek vanuit Spiere

  Geschreven door Beheerder op 26-06-2016

  Na het avontuur in de Ardennen is het nu tijd voor een meer vlakke tocht in Spiere, ingericht door WSK Marke. Het dorpje Spiere is een deelgemeente van de faciliteitengemeente Spiere-Helkijn en ligt langs de Schelde, in het uiteste zuiden van de provincie West-Vlaanderen.

  De Voettocht der Vlasstreek vindt voor één keer plaats in Spiere en wordt een landelijke tocht met nogal wat vergezichten. Onder een overwegend bewolkte hemel wordt gewandeld langs rustige straten, dreven en kerkwegels. Kort na de middag worden de wandelaars verrast door felle regenbuien, echte stortbuien. Velen kwamen dan ook druipnat binnen na hun wandeling.

  Tekst Josiane Questroy

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

 • Garnaalvissers te paard lokken veel wandelaars naar Oostduinkerke

  Garnaalvissers te paard lokken veel wandelaars naar Oostduinkerke

  Geschreven door Beheerder op 25-06-2016

  De zee oefent op veel wandelaars een speciale aantrekkingskracht uit, de duinen als extraatje maken het helemaal waar. Toen ik aan de Witte Burg in Oostduinkerke aankwam waren ze er nog niet maar even later wel: 16 bussen met wandelaars uit alle delen van het land. Het samenvallen van de wandeltocht met de garnaalfeesten bleek een schot in de roos. Ik was blij dat ik nog in volle rust mijn werk kon doen en kon genieten van een tas koffie. Ik opteerde voor de op één na grootste afstand, de 21 km.

 • MESA viert 50ste verjaardag - Dag 4 VIELSALM

  MESA viert 50ste verjaardag - Dag 4 VIELSALM

  Geschreven door Beheerder op 24-06-2016

  De vierde en laatste dag start de mars vanuit Vielsalm, de vierde etappestad van de originele mars.

 • Natuurwandeling in een stukje Antwerpse Kempen

  Natuurwandeling in een stukje Antwerpse Kempen

  Geschreven door Beheerder op 24-06-2016

  Op 1 januari 1977 fuseerden Veerle, Vorst Kempen en Eindhout tot een nieuwe gemeente Laakdal. In Eindhout gaan wij vandaag de Pootzaktocht wandelen bij wandelclub Bavostappers Zittaart startend vanuit de voetbalkantine van FC Netezonen. Maar vanwaar deze eigenaardige naam voor een wandeltocht? De inwoners van Vorst, worden sinds mensenheugnis ‘Pootzakken’ ( spreek uit puitzakken )genoemd. De naam is afgeleid van wortelen of  ‘poten’ zoals deze groente in het plaatselijke dialect heet. Vorst was al in het begin van de 18de eeuw het ‘Poot(en)land, waar de grond zo goed gedijde voor wortelen.

 • MESA viert 50ste verjaardag - Dag 3 HOUFFALIZE

  MESA viert 50ste verjaardag - Dag 3 HOUFFALIZE

  Geschreven door Beheerder op 23-06-2016

  De derde dag van deze Mars van de Herinnering en de Vriendschap brengt ons naar Houffalize voor de derde etappe. Het is zeer warm en het belooft een lastige tocht te worden.

 • “De Belgen” genieten van de “8ste Wandelvierdaagse het Gooi”…

  “De Belgen” genieten van de “8ste Wandelvierdaagse het Gooi”…

  Geschreven door Beheerder op 22-06-2016

  “Het Gooi”, wij kenden het niet, maar is voor ons nu een onvergetelijke positieve ervaring. Hierbij een kort verslagje over ons wandelavontuur. We trokken reeds op dinsdag naar Nederland, want “het Gooi” ligt vlakbij Hilversum. De organisatie “ De Gooi- en Eemlander”, de stichters van de wandel4daagse ’t Gooi, organiseerden dit jaar deze fantastische tochten voor de 8ste maal. In de begin jaren waren er geen Belgen om te wandelen, vorig jaar 3, en nu waren we met 11 wandelaars, uit alle provincies.

 • MESA viert 50ste verjaardag - Dag 2 BASTOGNE

  MESA viert 50ste verjaardag - Dag 2 BASTOGNE

  Geschreven door Beheerder op 22-06-2016

  De tweede dag van deze Mars van de Herinnering en de Vriendschap brengt ons van Martelange naar Bastogne. Daar wij de mini-mesa (tussen 16 en 20km) wandelen brengen bussen ons naar Livarchamps. Daar starten wij onze etappe naar Bastogne.

 • Natte Avifloratocht op eerste dag van de zomer...

  Natte Avifloratocht op eerste dag van de zomer...

  Geschreven door Beheerder op 21-06-2016

  Rob de Nijs maakte er ooit een liedje van: “Het werd zomer”……… Precies op de eerste dag van de zomer 2016 organiseerde wandelclub de Avilforastappers hun maandelijkse wandeltocht vanuit de voetbalkantine te Ingelmunster. Zomer? Het was vandaag hét gespreksonderwerp tijdens deze uitgeregende Aviflorawandeltocht. Pas na de middag werd het droog en doef. Krijgen we nog een zomer dit jaar? ………

   

 • MESA viert 50ste verjaardag - Dag 1 ARLON

  MESA viert 50ste verjaardag - Dag 1 ARLON

  Geschreven door Beheerder op 21-06-2016

  Normaal gezien zouden wij dit jaar niet deelnemen aan de MESA, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en eind april schreven we ons toch in. Het was ook de 50ste verjaardag van dit evenement dat alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog wil herdenken.

 • Startplaatswijziging 3e Rondom Ooike wandeling

  Startplaatswijziging 3e Rondom Ooike wandeling

  Geschreven door Beheerder op 21-06-2016

  Opgelet! Startplaatswijziging! Wegens openbare werken in de gemeente Ooike wijzigt Wandelclub Klavertje Vier zijn startplaats op 8/10/2016. De nieuwe startplaats is Parochiaal centrum Nocra, Hovebroekweg 3, 9771 Nokere (Kruishoutem). Gelieve hier rekening mee te houden. 

 • Poelbergtocht te Tielt

  Poelbergtocht te Tielt

  Geschreven door Beheerder op 19-06-2016

  Vandaag zijn we terug te gast bij de Watewystappers in Tielt. Gelukkig zijn de weergoden ons deze keer beter gezind!
  De Poelbergtocht is één van de klassiekers uit de streek. We starten terug vanuit het Koninklijk Atheneum Campus De Reynaert in Tielt. Ideaal als centrale uitvalbasis tussen de prachtige fauna en flora van “de Poelberg”  en nabij enkele natuurreservaten.

 • Super megasterren heuveltocht vanuit Ronse

  Super megasterren heuveltocht vanuit Ronse

  Geschreven door Beheerder op 19-06-2016

  De streek van de mysterieuze getuigenheuvels hebben altijd al onze voorkeur genoten wanneer het op wandelen aankomt. Wandelclub “De Chatons Ronse” staan steevast garant voor weergaloze zwerftochten langs de groen rijkste contouren van de koninginnenstad der Vlaamse Ardennen.  Dus ging ons wandelavontuur zondag 19 juni vol verwachtingen uit richting 21° Megasterren Heuveltocht, dé Koninginnentocht voor de wandelaars.

 • Met de Haverlostappers op trektocht door Assebroek, de groene long van Brugge

  Met de Haverlostappers op trektocht door Assebroek, de groene long van Brugge

  Geschreven door Beheerder op 19-06-2016

  Het ritje naar Assebroek liet het beste verhopen gezien de gunstige weersvoorspellingen. Ik was er vroeg bij omdat ik parkeerproblemen vreesde maar dat viel heel goed mee. Ik stond heel dicht bij de vertrekplaats, de Vrije Basisschool Haverlo, tevens de naam van de inrichtende club. Ik opteerde voor de 21 km, de op één na langste afstand. Het zou een verkenning worden van Moerbrugge, doorweven met veel groen. De medewerkers van de Haverlostappers waren er klaar voor, ik ook. Zoals het in Brugge de gewoonte is, kreeg ik een keurig beschreven tocht mee. Bij het infobord lees ik alle informatie omtrent de tocht en krijg een overzicht van de voornaamste bezienswaardigheden die ik zal tegenkomen. Alles is keurig gepresenteerd, dat belooft.

 • Batjestocht in het zog van de 100km wandelaars

  Batjestocht in het zog van de 100km wandelaars

  Geschreven door Beheerder op 18-06-2016

  Op vrijdag 17 juni vond er in Torhout de 37ste Nacht van West-Vlaanderen plaats. De organisatoren waren toe aan de derde Nacht in een nieuwe formule, dat wil zeggen: zonder 100 km ultralopen. Maar de bestuursploeg stond weer borg voor een groots en gevuld programma. Daar konden zowel wandelaars als lopers, jong of oud, recreatief of competitief, beginners of doorgewinterde sporters hun ding vinden in de verschillende disciplines en afstanden. Ook de batjestocht, op zaterdag 18 juni 2016, was aan een jubileum toe…20ste tocht.

 • 14e Muizentocht te Mechelen

  14e Muizentocht te Mechelen

  Geschreven door Beheerder op 16-06-2016

  Gekneld tussen de drukke Leuvensesteenweg, een spoorwegknooppunt en de Dijle verwacht je je niet meteen aan een groene gemeente, maar dit is in Muizen deelgemeente van Mechelen allerminst het geval. Al jaren komen wij hier de Muizentocht van wandelclub De Kadodders stappen, een Natuurtocht met hoofdletter. Zoals steeds is jeugdhuis Kerkenbos de uitvalsbasis, dit jaar met afstanden van 3 tot 18,9 km. Al vroeg ter plaatse want men voorspelt regen, maar ook omdat dit ooievaarland is en die vroeg in de morgen het best kunnen gezien worden. Inschrijven en op pad.

 • Van Zottegem naar Leeuwergem en terug

  Van Zottegem naar Leeuwergem en terug

  Geschreven door Beheerder op 15-06-2016

  Aan de rand van de Zwalmvallei en de Vlaamse Ardennen ligt Zottegem.  Op woensdag 15 juni organiseerde Wandelclub Egmont er een midweektocht. De naam van deze sympathieke wandelcub refereert naar de welbekende Graaf van Egmont, heer van Zottegem, die in 1568 in Brussel werd onthoofd. Zijn standbeeld staat op het Zottegemse marktplein en de grafkelder bevindt zich onder de Onze-Lieve-Vrouwkerk.  Daarnaast staat in een fraai park tevens het kasteel van Egmont.

Toon   
Pagina 1 van 143

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate