Nieuwe erfgoedwandelroute in Lo

Geschreven door Stefaan Bailleur op 25-05-2011

Naast Diksmuide, Poperinge, Ieper en Veurne werd zopas in Lo een nieuwe provinciale erfgoedwandelroute ingewandeld. Meteen de 20ste provinciale erfgoedwandelroute die het cultuurhistorisch erfgoed als centraal thema heeft.  De provinciale route in Lo (2km) gaat op zoek naar de sporen van een roemrijk verleden. Lo krijgt daarenboven dit jaar nog een extra toeristische trekpleister met de opening van het bezoekerscentrum Jules Destrooper.

DSC07218 

Luilekkerstadje Lo mag zich één van de rustigste stadjes uit de Westhoek noemen, waarbij talrijke historische straatjes en loreningemonumenten het huidig straatbeeld typeren. De nieuwe erfgoedwandeling bewegwijzerd met klinknagels die de afbeelding van de Westpoort en de Caesersboom uitbeelden, verkent het pittoreske centrum van het stadje. Een brochure met kaart en historische duiding zorgt voor extra informatie en kan tegen de prijs van €2 bekomen worden nabij de toeristische dienst van Lo en Westtoer.
Lo krijgt dit jaar nog een extra toeristische trekpleister met een nieuw bezoekerscentrum Jules Destrooper. Op een oppervlakte van 700 m² komt een authentiek Destrooperwinkeltje met daarnaast een exporuimte met inkijk op de productieruimte.

In de komende editie van Gezond op Stap (begin juni) gaan we alvast op verkenning van de erfgoedwandelroute en haar bijzondere blikvangers. Aandacht wordt eveneens besteed aan het bezoekerscentrum Lauka waarbij diverse prijzen kunnen gewonnen worden met de Mail & Win.


Meer info :   www.fietsen-wandelen.be , www.toerismewesthoek.be ; www.lauka.be

Foto's @ www.lauka.be

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate